Aktivera din fiberanslutning


Du aktiverar din fiberanslutning genom att beställa din första tjänst under Beställ tjänst.
Om du bor i en villa, lägenhet eller har en företagslokal med anslutning till Halmstads stadsnät så har du antingen en tjänstefördelare eller ett nätverksuttag till Halmstads stadsnät.
För att kunna använda anslutningen behöver du beställa en tjänst, till exempel Internet. Det gör du under Beställ tjänst. Efter att du beställt din tjänst och skickat eventuella avtal i retur, så tar det upp till 10 dagar innan ditt uttag är aktiverat med din tjänst. Ofta går det betydligt fortare än så (1-2 dagar), men det beror på tjänsteleverantörens rutiner vid beställning.
Koppla en nätverkskabel mellan tjänstefördelaren och din dator för att börja surfa. Inställningsanvisningar har du fått från din tjänsteleverantör.
Du kopplar med fördel in en egen router (mellan tjänstefördelare och dator) för att öka säkerheten samt få möjlighet att surfa trådlöst.
 
8-portars_ny_front_15_cm_till_folder
Om du vill ha fler tjänster via stadsnätet behöver du en Tjänstefördelare. Den "delar upp" tjänsterna, du har grön och blå port för internet och gula för tv.