Halmstads stadsnäts vd slutar


PRESSMEDDELANDE

Vd:n för det kommunalägda bolaget Halmstads stadsnät AB, Eric Ericsson, lämnar sin tjänst efter 16 år. Eric Ericsson var med och startade stadsnätet, som i dag är marknadsledande inom fiber i Halmstad.
Eric_Ericsson
Halmstads stadsnät har skapat en öppen och konkurrensneutral marknad med stor valfrihet för invånare och företag i Halmstad. Målet att få in Telia som leverantör i stadsnätet är nått och Eric Ericsson väljer nu att gå vidare, och arbeta med utvecklingsfrågor inom samma område.

- Halmstads stadsnät är en av två offentligt ägda stadsnät i landet som kan erbjuda alla de nationellt stora leverantörerna, något jag arbetat hårt för. Minst lika viktigt är att nätet också erbjuder flera lokala leverantörer, säger Eric Ericsson.

Stadsnätet är ett lokalt, fiberoptiskt bredbandsnät för all digital kommunikation. Det kan användas till Internet, TV och telefoni, men även till säkerhetstjänster, datatjänster och samhällstjänster.

- Eric har på många sätt varit personifierad med Halmstads stadsnät och jag har full förståelse för att han önskar gå vidare mot nya utmaningar nu när hans målsättningar är uppnådda. Jag kommer att sakna vårt fina samarbete och hans sprudlande engagemang och önskar honom all lycka i fortsättningen, säger Yngve Kihlberg (C), ordförande i Halmstads stadsnät AB.

Rekryteringen av ny vd påbörjas inom kort.
Senaste