Halmstads stadsnät tar in Th1ng som ny tjänsteleverantör


Med ett välutbyggt fibernät fortsätter Halmstads stadsnät att utveckla nätet med nya smarta lösningar för olika samhällstjänster. TH1NG, som nu lanseras i Halmstads stadsnät, är operatören som levererar uppkopplade tjänster till privatkunder, företag, fastighetsägare och kommuner.
– Halmstad är idag en av de 6 bäst fiberutbyggda kommunerna i Sverige enligt PTS.
91 % av hushållen i Halmstads kommun är anslutna till fiber och det fortsätter hela tiden att öka, säger Max Lind, marknadschef på Halmstads stadsnät. Vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vårt befintliga nät med intressanta tjänsteleverantörer för våra kunder, men också med samhällsnyttiga IoT-tjänster inom framför allt miljö, hälsa och en ökad digitalisering. Att ha med TH1NG i vårt nät under denna resa ser vi som ett bra samarbete eftersom det är en tjänsteleverantör som nu satsar på smarta samhällstjänster.
Den nationella lanseringen fortsätter för TH1NG som nu kommer att etablera sig i Halmstads stadsnät, vilket ger möjlighet att erbjuda tjänster för både konsumenter och företag. Halmstads stadsnät är en strategisk och naturlig partner för operatören, som ska bli de uppkopplade tjänsternas nav med ett enkelt gränssnitt för en mängd olika tjänster.
– Vår ambition är att bli någonting mer än de befintliga internetoperatörerna på marknaden. Vi kommer att leverera ett helhetskoncept kring alla de smarta tjänster för hem, företag, fastigheter och kommuner som nu börjar komma ut på marknaden, säger Klas Westholm, vd för TH1NG.